5 friluftsapper alle må ha

16776224_780228648808675_533911730_o

Smarttelefonen er kommet for å bli, og kan være en god turkamerat for liten og stor. Det er et stort spekter av friluftsapper, men dette er våre topp 5 apper. Det er viktig å påpeke at dette er ikke en erstatning for det tradisjonelle som kommer i papirform. Aldri gå ut på tur uten kart, kompass og nødvendig informasjon om turen. Lær deg opp på forhånd, med dyrelyder(og spor), førstehjelp, og generelt om turen du skal på. Her er Oles fem favorittapper.

UTNO     Denne liker vi kjempegodt. Her kan du lett sjekke turen, du kan se kart, og ikke minst laste ned alt slik at du har det offline til steder uten dekning. Kan også bruke denne til å planlegge turen.

Norgeskart      Det er flere gode kart-apper (som dere finner nedenfor), men vi stoler på det norske og tradisjonelle i denne sammenhengen. Den er enkel, bruker lite MB, og ikke minst kan du sporlogge. Sist men ikke minst så kan man lagre kart, noe som er genialt når du er utenfor dekning.

Legevakt     Selvfølgelig kan du litt førstehjelp, og har lært deg godt opp på dette, men hva om noe du ikke var forberedt på i det hele tatt skjer? Da kan denne appen være kjekk å ha. Den krever ikke internett, og fungerer like bra uten. Husk å alltid ring 113 hvis det skjer noe, de kan også hjelpe deg. Da kan det være lurt å laste ned appen Hjelp 113.

Mammut Saftey     Dette er en app som ikke nødvendigvis brukes under turen, men er du i tvil kan det være lurt å ta en titt innom. Hvordan ferdes man i terrenget? Dette er en god app for å forberede seg på turen.

Podcast Addict     Jeg liker å gå på ski mens jeg har lyd i ørene, og da er denne gull verdt. Her kan du laste opp etter interesser og humør, og kan selvfølgelig høre det du laster ned offline.

 

Apper som ikke helt nådde topp 5, men hvis du har nok plass på mobilen, kan det være nyttig og morsomt å ha:

Ut på tur (DNT, veldig fin til å sjekke kart og hytter)

Locus free (en fin kart-app)

Treslag i Norge (navnet sier seg selv)

Spotify (for deg som ikke er like interessert i podcast)

Spill etter interesse (Sudoku, sjakk)

Viltappen (Her kan du se spor og høre lyder av dyrene)

Turkompisen (Flott til å hvor det ligger severdigheter)

Skisporet.no (Fin når du skal sjekke hvor du skal gå på ski)

NJFF (Fin for deg som jakter)

 

Hva er dine beste friluftsapper?

 

Legg igjen en kommentar