7 tips som gjør høstturen bedre

Høsten kan by på mange utfordringer, men også opplevelser og erfaringer. Vi ønsker å gi dere 7 tips til høst-turen 🙂

 

1. Hold utstyr og klær tørt i sekken- bruk drybag/svartsekk

Dette er vel et selvsagt tips, men mange ser til å glemme dette. Det er forferdelig når man kommer frem til campen og oppdager at soveposen og det tørre skiftet er klissvått. Uansett om du skal på dagstur eller en lengre tur, kan det være lurt å holde utstyret tørt: det er kjedelig med gjennomvåt matpakke.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Husk svartsekk utenom utstyret

2. Planlegg turen etter været

Selv om man er turvandt, så er det ofte enklere og finere å dra på tur i fint vær. Når kulda setter inn, så kan man ligge under åpen himmel å nyte stjernene fra soveposen.  Sjekk værmeldinga, sjekk kartet om dere finner en fin plass å slå camp, om gapahuken er tett nok, om utstyret er impregnert, og om humøret er på topp.

3. Undersøk hvordan stiene er i området

Alle vet jo at om høsten kan det være vått på stiene, og det er derfor lurt å høre litt med kjentfolk om stiene er skikkelig vedlikeholdt. Det kan fort bli en kjedelig tur, hvis stiene er gjørmete og gapahuken gjennomvåt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Velg tur etter forhold, klopper er alltid et pluss

4. La turen bli en positiv opplevelse

For mange er det å dra ut på tur om høsten en kjip opplevelse. Ikke la det komme til det stykke. Velg turer som passer været, ditt nivå, og finn ut hva som er målet for turen. Er målet om å gjøre å kose seg, kan det være lurt å planlegge en kortere tur, med gruslagt sti, gapahuk som mål og ikke minst til det jeg kommer til nå:

5. Bål er et must

For å trives ute i naturen er det mange faktorer som spiller inn, men for oss er bålet en viktig del av den. Det er fint å sitte rundt bålet, kanskje tørke litt sokker, eller la tankene fly fritt. Vi lar et bilde si 1000 ord…

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Et bilde sier mer enn 1000 ord…

 

6. Ha noen godbiter, og god drikke på termos på lur

Dette er en slager for alle og enhver. Det kan være en stor motivasjon på turen å vite at man har noe deilig på lager til vi kommer frem, spesielt for ungdommen (oss). Det kan være så lett som kakao, banan med sjokkis, smores, is på termos, ja her kan man la ideene fly på turplanleggingen 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Det er en ekstra motivasjon å dra på tur når man har noe godt i sekken

7.  Prøv en natt i gapahuk

Slipp den tunge sekken, og planlegg turen til en fin gapahuk i stedet. Hvem vet, hvis det blir stjernehimmel, kan man jo flytte ut liggeunderlaget og soveposen. Et tips kan være å ta med en presenning for å ha under liggeunderlagene.

 

Håper disse tipsene hjelper dere ut på tur, og om du lurer på noe, er det bare å slenge ved en kommentar!

 

Legg igjen en kommentar