Enkel turdessert

 

Noen vil kanskje kalle denne maten dessert, men vi mener at dette er ekte fullverdig turmat. Dette er «desserter» som er billig, enkel å handle inn til, og krever veldig lite av deg på selve turen. Skal du på tur med barn er det veldig koselig å tilberede og planlegge sammen med barna. Hva med å la barna bestemme maten til turen? Gjett om de får en opplevelse av mestring. For å utføre disse fantastiske dessertene trenger du noen gode glør, og for å få glør trenger du å ha fyrt opp et bål (..).

Sjokolade i banan

Dette er en av de store favorittene blant det ganske land, og består så enkelt av sjokolade i en banan. Du trenger en kniv for å skjære opp et godt snitt i bananen, og putte biter av sjokolade i bananen. Noen foretrekker å ha folie rundt, men vi mener at skallet til bananen beskytter godt nok.

Vanskelighetsgrad: lett.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Smores

Denne er kanskje den av disse tre dessertene som folk syns virker vanskeligst, men er simpel som bare det. Du trenger først å smelte marshmallows på bålet, for så å lage en sandwich av mariekjeks, marshmallow og sjokkis. Det er da viktig at sjokoladen får noen minutter til å smelte, slik at smaksopplevelsen blir komplett. La den gjerne hvile nært glørne, slik som bildet ovenfor.

Vanskelighetsgrad: Lett

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Karamelliserte epler

Nå er vi kommet til det sunneste alternativet, som er skrellet eple, med sukker og kanel. Før du drar ut på tur kan du lage mest mulig klart, slik at det blir enklest mulig. Skrell eplene og legg dem i en tett pose. Bland sukker og kanel i en boks. Når du er på tur må du spikke deg en grillpinne, og ta eplet på den, for så å dyppe eplet ned i boksen med sukker og kanel. Hold den over glørne til det er kanalisert.

Vanskelighetsgrad: lett (+)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

God tur, og håper desserten smaker 🙂

2 Comment

  1. Nam nam nam! I kveld skal jeg lage smores OG sjokolade i banan! 😀

    1. friluftsparet says: Svar

      Det hørtes ut som en brilliant ide Annbjørg 😀

Legg igjen en kommentar