Lofoten

Lenge hadde Kristin drømt om å få oppleve Lofoten på sitt beste. Hun hadde aldri vært lengre nord enn Trondheim, og gledet seg som et barn, når vi kjørte i pissregn nordover. Vi skulle en snartur innom Harstad å besøke slektninger til Ole, men dro tidligere ut mot kysten, og Lofoten. Det var sent på kvelden og lofotveggen tok damen med storm, det var et mektig syn som strakte seg ut av vinduet på den gamle toyotaen. Vi hadde et håp om å få teltet opp før midnattsolen var på sitt beste. Med oss hadde vi campingstoler, hvor vi plasserte ytterst på en holme, med kroppene i soveposen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Vi skuer utover atlanterhavet

 

Dagen ble lang, men vi sov mye bedre enn forventet, med solsteiken rett mot teltduken. Senere på dagen valgte vi oss en bratt skråning, hvor vi satte mål for toppen, uten sti. Det var en latt skråning, men utsikten var et syn for seg selv, og var verdt hele klatreturen. Med sol,verdens beste kjæreste og denne utsikten skjønte jeg hvorfor folk ønsket å bosette seg her…

På vei opp til toppen
På vei opp til toppen
For en utsikt vi fikk
For en utsikt vi fikk

 

 

 

 

 

 

 

 

Målet med dagen var å komme seg til Reine, for så å overnatte der, og bestige Reinebringen, en av de magiske toppene. På veien fant vi mye tørrfisk, lokalbutikker, mye turister, men ikke minst fiskeburger. Det ble en lang dag, og det var godt å sove på skyggesiden for en natt.

Tørrfisk i Lofoten
Tørrfisk i Lofoten
Reine
Reine

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi våknet tidlig, og startet dagen med en deilig frokost. Reinebringen går rett opp, og frokosten lå høyt i magen, men nervøsiteten steg jo lengre opp vi kom, og det var rett ned på andre side. Her konkluderte vi, sammen med Ingerid Stenvold, som jobbet på sommerbåten, som vi møtte på vei opp, at dette var sykt, helt sykt. Veien ned ble bratt, og vi satt oss rett i bilen for å kjøre den lange veien hjem. Når vi stoppet for å spise lønsj på en rasteplass, oppdaget vi noen finner i havet. Det var noe Kristin aldri hadde sett før, spekkhoggere. Vi ryddet kjapt, slik at måsene ikke spiste opp maten, og la på sprang etter spekket. Det var en artig opplevelse, og vi satt å så på de lenge.

For ei avslutning på en flott Lofoten-tur: det ga virkelig mersmak.

 

C3893886-86AC-46EE-B05C4F488C8EB2F8-BB3DF767-3512-4A20-BD7AE7EA65D8BCCB

Legg igjen en kommentar