Gjør turen morsommere med et par enkle triks

Ofte så kan det bli kjedelig å bare gå til en plass for deretter å snu og vende nesen hjemover. Vi skal prøve å gi deg noen enkle triks som gjør turen et par hakk morsommere og motiverende for store og små. Det krever lite for- under- og etterarbeid. Selv om dette kan virke mer motiverende for de små, kan det også funke for litt eldre barn. Vi vet ikke helt om dette funker på en 50 år gammel sofagris, men det skader vel ikke å prøve?

En av tingene dere kan finne på underveis på turen, er å telle alle dyrene man ser, og føre statistikk over dette, og se forskjellene fra tur til tur. De kan også se etter røde T’er, en spesielt blomst, og hvor mange sauer de ser? Her gjelder det å bruke fantasien, og litt med interessen til de som er med på turen. Barn og ungdom har en tendens til å synes krigen er spennende, hva med en tur som har et kulturelt mål (bunkers, skyttergrav etc.)?

Geocaching er en fremadstormende gps-lek, som handler om at man skal finne noe som ligger gjemt på en spesifikk koordinat. Dette er artig for alle og enhver, og man velge seg ut forskjellige nivåer. Ofte ligger disse på plasser hvor det er noe spennende å se på (kulturelt minne, naturlekeplass). Og ikke minst er det morsomt å se hvem som finner boksen først.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Det siste motivasjonstipset er Pokemon GO. Det er ingen tvil om at trenden har stabilisert seg, men fortsatt kan dette brukes til det positive. For de som ikke vet hva Pokemon GO er, så handler dette om å fange virtuelle Pokemons med Pokemons, som avhenger av mobilens lokalitet (GPS). Det finnes Pokemons overalt, og ofte er det mange å finne på stier hvor mange går. Hva med å sette et mål sammen med de som er med på turen som å gå minst 5 km, fange minst 25 pokemons, få 10000 xp fra start til stopp eller gå opp i Level.

Det som spiller en rolle for å få flere ut på tur, er å gjøre det interessant for alle partene. Knytt turen opp mot interessene til den som sliter med motivasjonen, liker de for eksempel å finne gjemte skatter så prøv ut geocaching.

Bruker dere å gjøre noe morsomt underveis på turen? Gjerne legg ved en kommentar om hva dere bruker å gjøre 😀

 

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/24c9914c91c3c4316491ef3e4e74aca24f650a0d

Legg igjen en kommentar