Helgens turtips, en natt under stjernene

I store deler av landet er det meldt fint vær hele helgen. Hva passer vel bedre enn å ta med seg sovepose, liggeunder, noe godt å bite i og legge seg under den fantastiske stjernehimmelen? Er du virkelig heldig får du med deg glimt av nordlyset. Om dere får besøk av nordlyset kommer dette til å bli en minneverdig natt

For at det skal bli en minneverdig kveld er det viktig å vite hva man går til. Har man aldri overnattet under åpen himmel før, kan det være lurt å teste dette et par netter i forveien, slik at man får kjent på følelsen. Vi har våknet opp med snø rundt oss, noe som kan være en litt ekkel opplevelse.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

  • Ta med fyrstikker(og lighter), øks og sag til bål. Vi bruker å samle inn never på sommeren, slik at vi har det i en dry-bag til vintersesongen. Dermed er vi sikker på fyr.
  • Det kan være lurt å ha en presenning i sekken i tilfellet det kommer noe nedbør.
  • Det er ofte veldig behagelig å lage en seng av granbar for deretter å legge liggeunderlaget oppå. Unngå oppblåsbare liggeunderlag uten dun. Bruk heller vanlig skumgummi.
  • Spring deg varm før du hopper i sovepose. Ta deretter på tørr ull. Soveposer er som en fryser, har du noe varmt i den, blir fryserne varm og omvendt.
  • Ha med masse mat, gjerne pølser til å varme på bålet. Det finnes ikke noe bedre enn å steike pølser fra soveposen. Sjekk også våre tips til gode turdesserter.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Legg igjen en kommentar