Ukens turtips – Snøhetta

Hvis du er ute etter en fantastisk turopplevelse, sommer og vinter er turen fra Kongsvoll til Snøhetta å anbefale. Snøhetta er landet høyeste topp utenfor Jotunheimen. Den første skriftlige beretningen om bestigning av toppen er Jens Esmarks i 1801. Dovre er kjent for å inneholde moskus, og er du heldig får du øye på den. Vi har flere ganger vært på tur i dette området, og elsker omgivelsene.

Opp fra Kongsvold

Hytte opp mot Snøhetta

Dag 1: Fra Kongsvold går turen på sti vestover, mot Snøhetta, gjennom Stroplsjødalen til Reinheim. Turen er ikke spesielt lang, beregn ca. 5 timer.

Hvilke vei skal vi gå?

Dag 2: Fra Reinheim går turen opp til den snødekte kongen på Dovre. Ta av fra stien til Snøheim, og fortsett opp østryggen. Turen opp er staket og vardet, og siste del går på snø. Fra toppen kan du gjerne fortsette turen til Åmotsdalshytta, men da blir returen til Kongsvold en god del lenger. Fra toppen har du utsikt i sørøst mot Rondane, sør-sørvest mot Jotunheimen, og nord mot Trollheimen. Beregn ca. 5 timer opp og 3 ned.

Toppen av Snøhetta

 

Vi håper dere får lyst til å ta turen til snøhetta, og den anbefales både sommer og vinter. Lurer du på noe, er det bare å spille spørsmål. Hvis du ønsker å se kart, høydeprofil med nærmere informasjon kan du sjekke https://www.ut.no/tur/2.3208/.

 

God tur 🙂

Legg igjen en kommentar